…místo, kde pára žije

Zprávy z výtopny

Novinky z našeho muzea, bádání o historii železnice v našem okolí, fotografie z námi pořádaných nebo navštívených akcí, zajímavosti ze světa železnice a něco o nás, naší práci a exponátech najdete zde. Zprávy můžete procházet níže podle data uveřejnění, nebo podle kategorií vybrat jen ty, co vás zajímají.

Kategorie

Všechny kategorie, Naše exponáty, 310.006, Novinky z výtopny, Parní lokomotivy, Lokomotivy, Historie exponátů, Zprávy z akcí, Soutěž, Z archiválií, Zajímavosti ze světa železnice, Připravované akce, Ringhoffer č.2, Vozy, Zajímavosti z muzea, Historie železnice.

Zprávy z kategorie Připravované akce

  • Pozvánka na nadcházející jízdy

    28. 6. 2020

    Následující víkend prodloužený o státní svátek, tedy 4. až 6. července, budeme pořádat jízdy parních vlaků do Hradce Králové, České Skalice a Bílé Třemešné. V úterý 7. července odpoledne bude ještě veřejná jízda z Jaroměře do Turnova.

    Více…
    První jízda parního vlaku v roce 2019 s lokomotivou 310.0134
  • Velikonoční (ne)otevření muzea

    10. 4. 2020

    Dne 9.4. jsme měli zahájit letošní sezónu otevřením našeho muzea, počasí nám vyšlo krásné, ale bohužel současná situace nám otevření muzea neumožňuje. Osud dalších plánovaných akcí je také nejistý, ale nezoufáme. Připravujeme pro vás alternativu k návštěvě našeho muzea.

    Více…
    Jaro 2020 ve Výtopně Jaroměř
  • Výročí 160 let provozu trati Jaroměř - Česká Skalice - Malé Svatoňovice

    27. 5. 2019

    1. května 1859 proběhlo slavnostní zahájení provozu na trati z Josefova do Malých Svatoňovic. Letos si to připomeneme jízdou vlaku s parní lokomotivou 1. června. Jaká je historie této dráhy?

    Více…
    Historický vlak s parní lokomotivou 310.0134 v České Skalici
  • Plakáty k akcím na letošní rok

    10. 4. 2019

    K většině připravovaných akcí na leošní rok jsme přidali podrobnosti a plakáty s jízdními řády.

    Více…
    Hlavička plakátu ke 160. výročí trati z Josefova do Malých Svatoňovic