Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř 2019

15. 8. 2019

První víkend v srpnu se konal druhý ročník akce Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř, letos v daleko větším formátu. Kromě zahradních a parkových železnic se letos přidaly modely postavené z LEGO kostek a kulíškova herna s hračkami Merkur, Seva, Kovap a pár dalšími.

Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř

Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř

Výpravčí Igráček, mašinky rozchodu 0 od firem Chemoplast a Merkur, Zetor s čertem od Kovapu a hasičská Tatra z LEGO kostek na torzu parního stroje v rotundě.

Z Německa k nám opět i přes výluku doputovala parní zahradní železnice, která po oba dny vozila velké i malé návštěvníky. K ní se letos přidala zahradní železnice ve velikosti G a rozestavěné modelové kolejiště v měřítku H0. Venku byla, kromě občerstvení, i Kulíškova herna, kde se nacházely hrací koutky se stavebnicí Merkur a železnicí od stejné firmy, stavebnice Seva, traktůrky a další vozidla od firmy Kovap, člověče nezlob se a další hračky. Na pokladně byla k vidění také výstavka hraček z čokoládových vajíček Kinder překvapení.

Největším trhákem byly modely postavené z LEGO kostek od fanoušků této stavebnice z Kostky.org. Kromě kolejišť, vlaků, lokomotiv, motorových vozů, drezíny a vagónů postavených z této stavebnice byly k vidění mimo jiné modely vesmírných raket a raketoplánů, kolesový parník a parní plachetnice, vesmírné základny, statek z jedné československé filmové trilogie, obrazy, tatrovky a krteček.

I když v sobotu větší část dne počasí nepřálo, navštívilo akci za víkend přes 1 700 návštěvníků. Z toho téměř 1 000 jen v neděli, což je nejvíce návštěvníků ve výtopně za jeden den. Moc děkujeme vystavovatelům za účast a návštěvníkům za návštěvu a těšíme se za rok na třetím ročníku akce!

Kategorie: Zprávy z akcí

Další zprávy z výtopny